Toestellen
27 december 2007 - Ron Smeets

De Wireless Messenger kan zo de prullenbak in

Dat is het eerste dat in mij opkwam toen ik de berichten over dit SMS toestel las en ook na er even wat dieper over nagedacht te hebben kan ik niet anders dan concluderen dat de Zipit Wireless Messenger 2, waarmee je dus niet kunt bellen, geen schijn van kans maakt op de mobiele markt.

De bedenker ervan, het Amerikaanse Zipit, is van plan het toestel in combinatie met een specifiek SMS abonnement vanaf Februari in de VS op de markt te brengen.

Voor maximaal 3000 berichten per maand gaat de gebruiker $4,99 betalen. Behalve SMSen kun je er ook mee chatten op Windows Live, AOL Instant Messenger en Yahoo! Messenger. Het is niet duidelijk of de berichten die daarbij verstuurd worden ook in de bundel van 4.99 inbegrepen zijn maar als je de tekst op de site van Zipit mag geloven (IM with no fees) dan zou je dat wel mogen verwachten.

Zipit denkt met de Wireless Manager 2, die 150 dollar gaat kosten, jongeren de mogelijkheid te geven om hun belkosten te drukken. Helaas zullen de meeste kids toch ook af en toe willen bellen en in dit geval moeten ze dan dus nog een tweede toestel, met abonnement of prepay kaart, aanschaffen. Een nutteloos device dus!Gerelateerde links:
Bluetooth SMS keyboard van Motorola
SMS en Mail slecht voor familieband
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.