Toestellen
03 juli 2005 - Redactie MobileCowboys

De waar-ben-ik-telefoon.

Het amerikaanse Wherify Wireless gaat met de ontwikkeling van de Wherifone een stap verder dan de welbekende kleuter-telefoons met drie knoppen om papa, mama of oma mee te bellen.

De Wherifone heeft namenlijk geintegreerde GPS technology waardoor de gebruiker altijd kan nagaan waar hij zich bevindt en de telefoon tevens te traceren is.

Wherify wil het toestel op de markt zetten voor kleine kinderen en tieners, maar ziet ook mogelijkheden voor mensen die speciale medische zorg nodig hebben zoals (geestelijk) gehandicapten en chronisch zieken.

Hiervoor heeft Wherify de Global Location dienst in het leven geroepen. Via dit systeem kunnen ouders en verzorgers de lokatie van de telefoons op elk gewenst moment achterhalen. Bovendien is het toestel zo te configureren dat het zich automatisch iedere 5 of 10 minuten meldt zodat ook het verplaatsingsgedrag van de gebruiker kan worden gevolgd.

Daarnaast beschikt het toestel over 5 programmeerbare toetsen zodat de ouders of verzorgers van de gebruiker de controle houden over het gebruik van het toestel en (kleine) kinderen het toestel ook makkelijk kunnen gebruiken.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl