Entertainment
13 juni 2010 - Ron Smeets

De Vuvuzela op je mobieltje

Wie af en toe (of vaker ;-)) naar het WK Voetbal kijkt zal het niet ontgaan zijn. Het zoemende geluid van de vele Vuvuzela's overstemt soms zelfs de commentatoren. Nu is dat laatste soms niet eens zo erg maar over het algemeen zijn er maar weinig TV kijkende voetbalfans die blij worden van de Vuvuzela. Om nog maar te zwijgen wat de fans, zonder Vuvuzela, in de stadions er van vinden.

Voor iedereen die de Zuid Afrikaanse toeter wel een warm hart toe draagt is er goed nieuws. Er zijn inmiddels al genoeg Vuvuzela Apps voor de diverse smartphones te downloaden.

Voor de iPhone zijn er onder andere Vuvuzela Worldcup, Vuvuzela 2010, iVuzela en Vuvuzela! De meesten zijn niet gratis maar de prijskaartjes van 79 of 99 cent vallen alleszins mee, toch? Heb je een Android toestel, dan vind je in de Market onder andere Virtual Vuvuzela, Vuvuzela en VuvuzelaZ (allen gratis). Voor Symbian zie ik nog slechts één App: Vuvuzele original sound (€1,10). Hetzelfde geldt voor de Windows Marketplace: Vuvuzela (€0,79). Heb je een Samsung Wave (Bada) dan zul je het nog even zonder Vuvuzela App moeten doen.

Mocht je de Vuvuzela echt haten, dan kun je wellicht deze petitie ondertekenen. Daar doet men een poging de toeter te laten verbieden in de diverse stadions.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.