Geruchten
28 augustus 2015 - Ron Smeets

De volgende gelekte Xperia Z5 (pers)kiekjes Sony's nieuwe vlaggenschip krijgt mogelijk een 23 megapixel camera

Over de volgende high-end Sony smartphone, die vanaf woensdag 2 september vermoedelijk als Xperia Z5 door het leven zal gaan, is al heel wat uitgelekt via de diverse geruchtenmolens.

Op de meest recente afbeeldingen, zogenaamde perskiekjes, is te zien dat het toestel een 23 megapixel camera krijgt. Mmmh, ik dacht dat de megapixelrace tussen de 16 en 20 wel zo'n beetje tot stilstand gekomen was. Ok, Nokia (nu Microsoft) had natuurlijk al haar 37 en 41 megapixel Pureview sensoren, maar daarvan zijn er niet al te veel in omloop.

Hoe dan ook, als de geruchten kloppen en de perskiekjes echt zijn dan wordt de camera-upgrade een van de nieuwe features van de volgende Xperia smartphone(s). Dezelfde bron spreekt ook over de komst van een Z5+, maar daarvan is verder nog weinig tot niets gelekt en het is dus nog maar de vraag of die er komt.

Op een van de andere foto's is te zien dat de naam Xperia in de zijkant van het toestel geprint is. Voor wie nog twijfelt aan het feit dat de naam Xperia dus, in tegenstelling tot eerdere geruchten, niet gaat verdwijnen. Ow, wacht, dit zijn ook nog geruchten natuurlijk. Enfin, we zullen het wel zien, woensdagmiddag 2 september in Berlijn.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.