Toestellen
25 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

De vlaggenschepen van 2013 [ADV]

De ontwikkeling van de technologie gaat verder. De hardware van smartphones wordt steeds beter waardoor de smartphone producenten het niet kunnen permitteren om stil te zitten.

In het eerste halfjaar van 2013 komen in ieder geval Sony, Samsung en HTC met een nieuw vlaggenschip op de markt.

Samsung Galaxy S4
In april komt de Samsung Galaxy S4 naar Nederland. Op 14 maart is het nieuwste speeltje van Samsung in New York gepresenteerd en we weten nu allemaal wat we kunnen verwachten van het toestel. Het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde als van de Samsung Galaxy S3 waardoor de Galaxy S4 het van de hardware en software moeten hebben en niet van het design.

De S4 zal in Nederland beschikken over een 1.9 Ghz quad-core processor. Verder heeft het toestel een 13 megapixel camera, 64 GB opslag capaciteit en een 4.99 inch full HD scherm. Nieuwe software waarmee de S4 zich onderscheidt is onder andere de eyetracking functie die zorgt dat pagina’s automatisch scrollen op basis van de oogbeweging van de lezer. Ook de Floating Air Gestures technologie is een opvallend stukje software. Door met je vinger boven het scherm te hangen, kun je een preview oproepen van bijvoorbeeld de inhoud van een map of een e-mailbericht. De Galaxy S4 is de eerste Samsung smartphone die gebruik maakt van deze technologieën.

Om je toestel te beschermen en aan te kleden, heb je een smartphone hoesje nodig. Zodra de S4 verkrijgbaar is in Nederland zal Smartphonehoesjes.nl één van de eerste online aanbieders zijn met een volledig assortiment Samsung Galaxy S4 hoesjes.

Sony Xperia Z
In 2013 was Sony de eerste producent die een nieuw vlaggenschip presenteerde: de Xperia Z. De Xperia Z is een geduchte concurrent van de Samsung Galaxy S4 die zich onderscheidt door het strakke design.

Het toestel heeft een 1.5 Ghz quad-core processor, 2 GB RAM, een 13.1 megapixel camera,  16 GB opslagcapaciteit en een 5 inch full HD scherm. De hardware is net wat minder goed dan de hardware van de Galaxy S4.

Opvallend aan de Xperia Z is dat het toestel stof- en waterdicht is en dat de camera met de Exmox RS sensor bij daglicht verbluffende foto’s maakt. De Xperia Z heeft een glazen achterkant die zeer kwetsbaar is. Voor optimale bescherming biedt een Xperia Z hoesje de uitkomst. Smartphonehoesjes.nl biedt een ruim assortiment Sony Xperia Z hoesjes waarbij voor iedere doelgroep een passend aanbod bestaat.

HTC One
In april wordt de HTC One verwacht in Nederland. De One wordt hét vlaggenschip van HTC en kent hoge verwachtingen. Het toestel krijgt een 1.7 Ghz quad-core processor, een speciale 4 megapixel camera, 32 GB opslagcapaciteit en een 4,7 inch full HD scherm met de beste pixeldichtheid die er op dit moment is waardoor het beeld haarscherp is.

De HTC One onderscheidt zich op verschillende vlakken. Zo is het geluid, genaamd ‘BoomSound’, van verbluffend hoge kwaliteit en gaat de accu zeer lang mee. De accu is net zo sterk als de accu van de Samsung Galaxy Note 2 terwijl deze stukken groter is.  Tot slot beschikt de HTC One over een infrarood sensor waardoor het toestel als afstandsbediening voor ieder media-apparaat gebruikt kan worden.

iPhone 5S
In juni wordt de iPhone 5S verwacht waardoor Apple als één van de laatste smartphone producenten met een nieuw vlaggenschip komt. Er is nog niet veel bekend over de specificaties van de nieuwste iPhone. De grote vraag is of Apple de andere merken gaat volgen met een full HD 5 inch scherm.

Net als de Xperia Z hebben alle iPhones onderdelen die gemaakt zijn van glas. Om ernstige schade te voorkomen, is het gebruik van een telefoonhoesje niet onverstandig. Smartphonehoesjes.nl biedt voor alle iPhones een ruim assortiment iPhone hoesjes.

Nokia, LG en BlackBerry?
In 2012 kwam Nokia al met de op Windows 8 opererende Lumia 920 die op dit moment het vlaggenschip van Nokia is. LG presenteert haar vlaggenschip in het eerste kwartaal van 2013: de LG Optimus G. Het toestel zal niet op kunnen tegen de Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z of de HTC One maar het is een goede high-end smartphone zonder opvallende bijzonderheden.

BlackBerry valt het zwaarst tegen. Met de Z10 als vlaggenschip kan BlackBerry bij lange na niet tippen aan de andere merken. Hiermee zal BlackBerry naar verwachting nog meer marktaandeel verliezen in 2013.

Ook andere producenten zoals Huawei, ZTE en Lenovo zitten niet stil en zijn voornamelijk buiten Nederland druk bezig met het ontwikkelen en presenteren van high-end smartphones. Hiermee wordt de concurrentie aangegaan met Samsung, Apple en de andere bekende producenten.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl