Nieuws
07 oktober 2005 - Ron Smeets

De virtuele online wereld van kids

In de WSJ staat vandaag een prachtig artikel over de gevolgen die de (mobiele) virtuele wereld waarin kinderen tegenwoordig opgroeien en voordurend 'online' zijn heeft op hun gedrag en aanwezigheid in de traditionele non-virtuele wereld.

Een moeder spreekt in het artikel over de virtuele wereld waarin haar dochters en diens vriend(in)en al enkele jaren leven na de komst van Internet, Mobiele telefoons, iPods , MSN Chatrooms en aanverwante 'online' producten. Waarbij de nadruk bij 'online' met name ligt op het continu, al dan niet met draadjes, verbonden zijn met de nieuwe virtuele leefwereld.

Een van de gevolgen hiervan is dat haar kinderen steeds minder binding hebben met de 'normale' wereld en dus ook niet meer weten wat zich, behalve in hun eigen wereld, daar afspeelt.

Een sprekend voorbeeld was het feit dat twee dagen NA orkaan Katrina een van haar dochter's vriendinnen nog absoluut geen idee had van wat er gebeurd was. De meid was al dagenlang aan het chatten had alleen contact met anderen, die om dezelfde reden waarschijnlijk ook niets van de ramp rondom Katrina meegekregen hadden of het haar gewoon niet vertelden.

Zoals gezegd, een heerlijk en bijzonder actueel artikel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.