Geruchten
09 februari 2018 - Ron Smeets

De V30s wordt LG’s MWC vlaggenschip, maar niet in Barcelona Koreaanse bronnen voorspellen een onthulling in het thuisland van LG

Rondom de CES zij de grote baas van LG nog dat het lanceren van nieuwe smartphones voor LG niet langer een kwestie zou zijn van ‘kijken naar de concurrentie’ en ‘presenteren op de geijkte momenten’. Nee, de Koreaanse fabrikant zou vanaf nu alleen nog nieuwe smartphones uitbrengen als de tijd daar rijp voor is en de ontwikkelingen dat vragen. Welnu, het lijkt er op dat LG er toch nog alles aan wil doen rondom het MWC in Barcelona – een van de oude ‘geijkte momenten’- met een toestelaankondiging op de proppen te komen. De geruchten deden al eerder de ronde en nu claimen Koreaanse bronnen zeker te weten dat LG op maandagochtend 26 februari de LG V30s, een met AI technologie geupgrade versie van de V30, aan de wereld zal presenteren. Dat gebeurt volgens die bronnen echter niet in Barcelona, maar gewoon thuis in Korea.

De LG V30s is ook kunstmatig intelligent
Behalve dat de LG V30s meer geheugen heeft, 256GB, dan zijn broers (V30 en V30+) is de grootste vernieuwing de toevoeging van LG Lens. Die brengt kunstmatige intelligentie (AI) naar de dual camera van het toestel. Je maakt een foto van iets en vervolgens kan het toestel met LG Lens informatie over het gekiekte object online voor je opzoeken. Hetzelfde geldt voor het automatisch vertalen van gefotografeerde teksten. Met behulp van de GPS chip kan LG Lens direct de exacte locatie van de gebruiker bepalen en hem of haar van interessante informatie over de omgeving van te voorzien of via AR (Augmented Reality) op het juiste spoor zetten.

Overige specs ongewijzigd
De toevoeging van wat extra geheugen en LG Lens lijken de enige veranderingen te zijn ten opzichte van de ‘standaard’ V30. De LG V30s zal volgens deze Koreaanse bronnen, verder dus voorzien zijn van het 6 inch Full Vision Gorilla Glass 5 Display met 18:9 beeldverhouding en QHD+ resolutie (2880 x 1440), de octa core Qualcomm Snapdragon 835 processor (2.5GHz), twee 16 megapixel camera’s aan de achterzijde (standaard en groothoek lens), de 5 megapixel selfie camera een een 3300mAh accu. De vraag is nog wel of LG de V30s standaard ook met Android 7.1 Nougat gaat leveren of dat het toestel af fabriek al op Android Oreo zal draaien.

Toch in Barcelona te zien?
De LG V30 (foto hierboven) is een van de betere smartphones die op dit moment in de winkels ligt. Overigens ben ik van mening dat wanneer bovenstaand gerucht echt klopt en LG op 26 februari in Korea de V30s onthult, dat dat toestel dan zeker ook in Barcelona, op de stand van LG, te zien zal zijn. Het zou ontzettend knullig zijn mocht LG anders beslissen. Tenzij de V30s alleen voor de Koreaanse markt bedoeld is, maar dat geloof ik niet. Zeker gezien het feit dat dezelfde Koreaanse bronnen verwachten dat LG de V30s gelijktijdig met de Galaxy S9(+) van Samsung op de markt wil brengen.