Accessoires
25 januari 2008 - Ron Smeets

De USB stick camera

Zo'n gek idee vind ik dit nog niet. Deze camera ter grote van een USB stick is ontworpen door Sungwoo Park. Het is nog een concept (meer foto's na de klik) dus ga niet gelijk online shoppen ;-)

Gezien de afmetingen van de meeste 3.2 en 5 megapixel camera's in mobiele telefoons moet dit makkelijk kunnen werken.

Behalve de camera heeft het toestelletje ook een USB adapteer zodat je hem na het maken van een foto direct in je PC of Laptop kunt pluggen om de foto(s) op te slaan.

Hij mist wel een display dus het schieten van een foto wordt een beetje giswerk. Kwestie van goed richten dus.

Met de ontwikkelingen van OLED displays en (flash) geheugen die we de afgelopen maanden en jaren gezien hebben denk ik overigens dat het uiteindelijk best mogelijk moet zijn om deze mini-cam ook te voorzien van een klein display en 16GB geheugen, toch?

Via: JustAMP BlogGerelateerde links:
Kleinste multimedia camphone ter wereld
Mini USB multi-format cardreader
Kleinste AF motortje voor camphones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.