Nieuws
18 december 2005 - Ron Smeets

De ultieme Handheld van DualCor

Het pas getartte DualCor zal over enkele weken op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de ultieme handheld PC onthullen. Het apparaat, de cPC, combineert, als eerste ter wereld, een volwaardige Windows XP PC en een Windows Mobile 5.0 Smartphone in één enkel device.

Het apparaatje is 17cm lang, 8cm breed en 3cm dik en heeft een 12 cm scherm. De 'ingebouwde' PC heeft een 1.5GHz mobile processor van Via Technologies met 1Gb RAM.

De Smartphone beschikt over een PXA processor met 1GB flashgeheugen en 128Mb RAM. Verder heeft de cPC nog een 40Gb harddisk die zowel door de PC als de Smartphone gebruikt kunnen worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.