Toestellen
01 november 2010 - Ron Smeets

De TradesMan is het 1e oersterke mobieltje dat kan drijven

De waterdichte en schier onverwoestbare mobieltjes van Sonim zal iedereen die Mobile Cowboys bezoekt inmiddels wel kennen. Die toestellen hebben echter één heel groot nadeel voor iedereen die vaak in de buurt van, op op het, water vertoeft. Ze zinken als bakstenen.

Een van de Engelse panelleden van Dragon's Den heeft onlangs het idee opgevat om een waterdicht en onbreekbaar toestel te ontwerpen dat kan drijven. Deze week worden, zo liet Peter Jones al weten, drie nieuwe ToughPhone toestellen die niet zinken als ze in het water vallen gepresenteerd.

De TradesMan (foto's hierboven en -onder) wordt de eerste in de rij en dat zal dan ook formeel het eerste waterdichte drijvende mobieltje worden die in de (Engelse) winkels ligt. Volgens mij een schot in de roos. Enkele weken geleden sprak ik nog met mensen van Sonim en toen ik aan hen duidelijk maakte ik dat het drijfvermogen, of beter gezegd het ontbreken daarvan, van de Sonim toestellen als een groot gemis zag lieten zij mij ook al weten dat daar aan gewerkt wordt. De eerdere toestellen van ToughPhone werden in samenwerking met Sonim en het 'bouwmerk' JCB ontworpen. Op de site van JCB ToughPhone staat al een teaser voor de nieuwe toestellen. Of die ook in combinatie met Sonim ontwikkeld zijn is mij op dit moment nog niet bekend, maar kijkend naar het ontwerp acht ik de kans redelijk groot.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van een drijvend toestel is natuurlijk de onbreekbaarheid. Doorgaans zijn de materialen die gebruikt worden om een toestel ultrasterk en onverwoestbaar te maken namelijk niet echt van het type 'lichtgewicht'.

De specificatie's van de TradesMan:
- Drijft
- Waterproof/Dustproof
- IP67 gecertificeerd
- Military Specification
- Bluetooth 2.0
- FMRadio
- Zaklamp
- 1.44 inch Kleurenscherm
- JCBStart-upScreen/Ringtones
- Tri-band GSM
- 1 Jaar garantie
- 650 mAh Accu
- 111 x 49 x 20mm (hxbxd)

TradesMan-Front-a TradesMan-Back-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.