Nieuws
06 februari 2007 - Menno Hoekstra

De toekomst van Mobile: Mobile payment

Mobiel betalen is naast sneller en uitgebreider mobiel internet 1 van de nieuwe ontwikkelingen die we in de toekomst zeer waarschijnlijk gaan zien en die we ook over 10 jaar niet meer uit het straatbeeld kunnen denken.

Naast Visa is nu ook de mobiele telefoon maker Sagem aan het kijken naar deze ontwikkeling dankzij ingebouwde NFC technologie in de telefoon.

NFC (Near Field Communication) is een kort draadloze communicatie technologie dat het uitwisselen van dataverkeer tussen 2 apparaten via radiofrequentie toestaat met een bereik van 5 meter. NFC is goedgekeurd als ISO, ECMA en ETSI standaard.

Een nadeel van NFC is dat het in de telefoon moet werken zonder dat het stroom verbruikt zodat ook al is je telefoon uit / leeg je alsnog kan betalen. Een ander probleem is is dat het systeem veilig moet zijn.

De werking van mobiel betalen met NFC zal heel makkelijk gaan. De eigenaar van de telefoon hoeft de telefoon slechts langs een lezer te halen en vervolgens zijn code op het scherm in te toetsen.Gerelateerde links:
Met je mobieltje betalen bij C1000
Betalen met je telefoon
Betalen per SMS
Mobiel betalen in Groot-Brittanni
Over de auteur: Menno Hoekstra