Nieuws
06 december 2009 - Ron Smeets

De toekomst van Mobile Media en Communication

Het blijft natuurlijk voor een groot deel een kwestie van 'koffiedik kijken' maar voorspellingen zoals hieronder over hoe de Mobiele Media en -Communicatie wereld zich in de komende 10 jaar zal doorontwikkelen zijn wel leuk om naar te kijken en nog leuker om over te discussieren.

Als we de mobiele toekomstvoorspellng van Mocom2020 mogen geloven dan maken we in 2010 kennis met de Sensorconomy ofwel nieuwe diensten en services die gebruik maken van sensors in onze mobiele toestellen (GPS, compas, licht, vochtigheid en temperatuurgaat). Een stuk gewaagder vind ik de voorspelling dat  LTE 'los gaat' in 2013, het jaar van 'Mobile Broadband'.

Lijkt mij, gezien de enorme investeringen en naweëen van de huidige crisis nog net effe te vroeg, maar we zullen zien. Dat mobiel betalen rond 2015 een breed geaccepteerd (en gebruikt) fenomeen zal zijn vind ik iets waarschijnlijker klinken. Vanaf 2016 wordt het heel erg speculatief. De New York Times die haar krant alleen nog via e-paper gaat verspreiden?, Enfin, bekijk de video en spui je mening of ideëen maar via de reacties.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.