Toestellen
17 januari 2006 - Ron Smeets

De Telepaq A8 is klein en niet voor ons

Als het doel van de makers was om een zo klein mogelijke PDA Phone te ontwerpen, dan zijn ze daar met de Telepaq A8 redelijk in geslaagd.

Qua afmetingen, 98x58x25mm, zal ie met name diegenen kunnen bekoren die op zoek zijn naar kleine handzame toestellen. Maar als je ook nog wilt dat je nieuwe PDA het predikaat 'Smart' mag dragen, dan moet je de Telepaq dus niet hebben.

Géén megapixel cam maar een VGA-versie , géén Bluetooth, géén UMTS of 3G en de illusie van een tweede, externe, display in dichtgeklapte toestand wordt opgewekt door een venster in het frontklepje.

Nee, het feit dat de Telepaq A8 niet naar Europa zal komen is niet iets om van wakker te liggen.Gerelateerde links:
Samsung heeft de kleinste!
Kleinste DMB phone komt van Samsung
Kleinste GPS ontvanger ooit
Kleine camphone van Samsung
Telefoon ter grootte van een visitekaartje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.