Nieuws
28 juli 2006 - Gerben Mak

De Telegraaf komt met SMS Nieuws Alert

De Telegraaf introduceert zogenaamde NieuwsAlerts via sms. Door op de titel in het sms-bericht te klikken, wordt doorgelinkt naar het betreffende artikel op het mobiele internet. Natuurlijk dient daarvoor de mobiele telefoon wel over de juiste mobiel internet instellingen te beschikken. Volgens De Telegraaf is het grote voordeel van deze nieuwe manier van berichtgeving dat de tekst niet meer cryptisch beperkt hoeft te worden tot de maximaal 160 tekens in een sms bericht.

Voorlopig biedt De Telegraaf drie nieuwsgebieden: algemeen nieuws (binnen- en buitenland), privé en sport. Door de tekst "nieuws aan", "prive aan" of "sport aan" naar nummer 2112 te verzenden wordt de dienst geactivieerd.

De verschillende redacties van De Telegraaf bepalen vervolgens of een gebeurtenis een sms alert waardig is. Dat zal naar verwachting neerkomen op drie tot vier berichten in de week, per nieuwsgebied. De kosten daarvan zijn € 0,25 per ontvangen bericht. Ter vergelijk: De Volkskrant rekent voor haar SMS alerts (alleen tekst sms) € 0,55 per ontvangen bericht.

De NieuwsAlerts passen in het multimediabeleid van De Telegraaf, waarin zij ook via de mobiele telefoon een vooraanstaand leverancier van nieuws en informatie wil zijn. Zie daarvoor ook de huidige mobiele internetsite van De Telegraaf.

De Telegraaf is overigens, samen met een twintigtal andere organisaties zoals Rabobank Nederland, De Consumentenbond, Endemol Nederland en ANWB, mede initiatiefnemer van het Open Mobiel Internet (OMI) initiatief. Uitgangspunten en doelstellingen van dit initiatief zijn hier na te zien.Gerelateerde links:
Laatste nieuws via de telefoon
Content partijen willen OPEN mobiel internet
Nu.nl lanceert Mobiele RSS reader
Over de auteur: Gerben Mak