Toestellen
01 juli 2011 - Ron Smeets

De Tag Heuer LINK, een Android Smartphone van €4700

De Zwitserse horlogemaker Tag Heuer is al geen onbekende meer in de mobiele telefoonmarkt. Enkele jaren geleden, voor de grote financiële en economische crisis, presenteerde men namelijk al de Tag Heuer Meredist, een toestel dat toen tussen de 3400 en 3900 Euro kostte.

Deze week heeft Tag Heuer haar eerste Android Smartphone gepresenteerd, de LINK. Het prijskaartje hiervan ligt nog iets hoger; 4700 Euro.

Voor dat geld krijg je een Android 2.2 (Froyo) toestel met een 3.5 inch TFT LCD Display, quad-band GSM, UMTS en HSPA support, Bluetooth, WiFi, (A)GPS, een 5 megapixel camera en een 1400mAH accu. Dat klinkt niet echt als een super high-end toestel, zeker voor die prijs. De hoogte van het prijskaartje wordt echter, zoals zo vaak bij dit soort luxe toestellen het geval is, bepaald door de gebruikte materialen.

Tag Heuer heeft behalve RVS, Titanium, Kalfs-, Alligator-, Salamander- en Carbonleer ook het nodige aan goud en diamanten in de behuizing van de LINK verwerkt. Je kunt zelf kiezen in welke combinaties van die materialen je jouw versie van de Tag Heuer LINK wilt laten uitvoeren. Om het toestel iets meer te laten lijken op een horloge zit er een 'opwindknop' aan de zijkant. Dit is feitelijk een menu-bedienindstoets. Je hoeft de Tag Heuer LINK immers niet regelmatig op te draaien om hem te kunnen gebruiken. Ach, je moet er van houden, en de beurs voor hebben, natuurlijk.

TAG-Heuer-LINK-a TAG-Heuer-Link-Stainless-Steel-Black-Alligator-483x540

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.