Tablets
27 juni 2016 - Ron Smeets

De Surface Pro 3 bereikt eind dit jaar het einde van zijn 'leven' Productie van de Microsoft hybride tablet stopt in december

De Surface heeft Microsoft nog altijd niet het grote succes gebracht dat ze er zelf van verwacht hadden. Natuurlijk, de fabrikant heeft sinds de release van het eerste model telkens heel plichtmatig geroepen dat de vraag groot en tevredenheid van klanten hoog was maar uit de cijfers bleek toch iets heel anders. Miljoenenverliezen en dito afschrijvingen op voorraden van oude en zelfs bestaande modellen waren de realiteit.

Microsoft heeft nu alvast aangekondigd dat de productie van het huidige model, de Surface Pro 3, eind dit jaar zal stoppen en dat de voorraden vanaf nu beperkt zijn. Uiteraard gaat het statement ook nu weer gepaard met de standaard teksten over grote vraag en hoge klanttevredenheid.

De Surface Pro 4, die enkele maanden na de Surface Pro 3 het daglicht zag, wordt voorlopig uiteraard wel nog gemaakt. Het is nog niet bekend of Microsoft dit jaar ook nog een nieuwe Surface gaat onthullen.

Microsoft statement betreffende de Surface Pro 3:

"Since launching Surface 3 over a year ago, we have seen strong demand and satisfaction amongst our customers. Inventory is now limited, and by the end of December 2016, we will no longer manufacture Surface 3 devices."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.