Toestellen
26 maart 2013 - Ron Smeets

De Star S5 Butterfly; een namaak HTC Butterfly

De HTC Butterfly komt niet naar Nederland. Dat is al heel lang bekend. In (onder andere) Japan en de VS is het toestel wel al op de markt verschenen en dat heeft ook weer geleid tot de komst van een Chinese namaak versie van dit toestel; de Star S5 Butterfly.

Zoals gewoonlijk hebben sommige Chinese namakers geen probleeem met het schaamteloos kopiëren van (populaire) smartphones van andere (grote) merken. Daarbij schromen ze ook niet om dezelfde naam te gebruiken. De Star 55 Butterfly levert daar wederom het bewijs voor. Natuurlijk verschillen de specs en het prijskaartje wel degelijk van het origineel.

Zo heeft de Star S5 Butterfly wel een 5 inch display maar dan met 720p resolutie in plaats van full HD (1080p). Verder zijn ook de processor en het werkhgeheugen en de camera enigszins 'uitgekleed'. De 1.5 Ghz Qualcomm quad core processor is 'vervangen' door een 1.2 GHz quad core MediaTek chip en het RAM is van 2 naar 1GB gebracht. Geheel in lijn met de meeste Chinese namaak toestellen heeft de Star S5 Butterfly wel een dual SIM optie.

De primaire camera is wel een 8 megapixel model, gelijk (qua resolutie in ieder geval) aan die van het HTC origineel. Opvallend is wel dat op de afbeelding van de achterzijde van het toestel (zie vijfde afbeelding hieronder) vermeld wordt dat de camera een 12 megapixel (HD) versie is. Aan de voorzijde zit ook nog een 3 megapixel camera. Verder heeft het toestel ook Android 4.2.1 Jelly Bean aan boord en de gebruikelijke opties als WiFi, 3G, Bluetooth en GPS. En het prijskaartje? Net geen 180 Euro. 

Star-S5-Butterfly-z Star-S5-Butterfly-y Star-S5-Butterfly-a Star-S5-Butterfly-w Star-S5-Butterfly-x

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.