Geruchten
15 april 2015 - Ron Smeets

De Sony Xperia Z5 krijgt een nieuw design en komt mogelijk dit jaar nog Er wordt al gespeculeerd over de Xperia Z5 terwijl de Z4 officieel nog niet bestaat

Dat fabrikanten al bezig zijn met de ontwikkeling van de opvolger van een toestel dat zelf nog niet eens in de winkels ligt is heel normaal. Toch is het een beetje raar dat nu al de eerste geruchten, waarvan het waarheidsgehalte natuurlijk niet te achterhalen is, van de Xperia Z5 serie opduiken terwijl de Xperia Z4 nog niet eens gepresenteerd is. De anonieme bron van deze nieuwe geruchten weet zelfs te melden dat Sony van plan is om de Xperia Z5 modellen nog dit jaar, in de loop van het vierde kwartaal, te onthullen. Dat acht ik echter zeer onwaarschijnlijk. De Japanse fabrikant heeft enkele maanden geleden namelijk besloten om de update frequentie van haar modellen te verlagen; niet meer elke zes maanden maar, zoals het er nu uit ziet, negen tot twaalf maanden. Daarom werd de Xperia Z4 ook niet in Barcelona, zes maanden na de Xperia Z3, gepresenteerd.

Afbeeldingen van de Xperia Z5 modellen zijn er nog niet maar volgens de geruchten komen er drie varianten die allemaal een compleet nieuw design gaan krijgen. Naast de bekende Xperia Z5 en de Xperia Z5 Compact zou Sony ook met een Xperia Z5 Ultra op de proppen gaan komen. 'Ultra' is de toevoeging die de Japanse fabrikant doorgaans gebruikt voor phablets.

Er wordt ook al iets over de specs van de Xperia Z5 gemeld. Zo zouden de 'gewone' en Ultra modellen voorzien worden van een Qualcomm Snapdragon 820 processor met 4GB RAM en krijgt de phablet variant (Ultra dus) ook een vingerafdruk scanner. De Xperia Z5 en Z5 Ultra zullen beiden uitgerust worden met een QHD display (2560 x 1440). Sony heeft voor de Z5 serie ook nieuwe cameramodules op de planning staan, maar die zouden nog niet al te veel verschillen van de huidige modellen.

Tot slot weet de bron ook nog te melden dat Sony voor de Xperia Z5 een compleet nieuw design ontworpen heeft. De volgende (of eigenlijk 'over-volgende') Xperia toestellen zullen er totaal anders uit zien. Dat is op zich al een uitdaging natuurlijk, maar tot nu toe is Sony er wel altijd nog in geslaagd om haar smartphones, die in basis, net als alle concurrenten, ook allemaal vierkant met een groot scherm aan de voorzijde zijn, een eigen 'gezicht' te geven.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.