Toestellen
11 juni 2015 - Ron Smeets

De Sony Xperia Z3+ heeft mogelijk toch last van oververhitting Japanse gebruikers, waar het toestel als Xperia Z4 uitgebracht is, melden dat hij veel te warm wordt

De Sony Xperia Z3+ is in Japan als Xperia Z4 in de winkels verschenen. Wij zullen nog enkele weken moeten wachten voordat klanten van T-Mobile de nieuwste Xperia kunnen kopen.

Uit het land van de rijzende zon komen nu de eerste berichten dat het toestel, dat uitgerust is met de octa core Qualcomm Snapdragon 810 processor, last heeft van oververhitting. Dezelfde berichten die over de HTC One M9 de ronde doen. Ook dat toestel heeft de Snapdragon 810 processor aan boord. De chip die Samsung voor de Galaxy S6 (edge) mede om die reden links liet liggen.

Je kunt de meldingen van oververhitte Xperia Z4's (of Z3+'s) dus nauwelijks een verrassing noemen. Vertaalde tweets en metingen met CPU-Z schetsen een duidelijk beeld van de problemen. In sommige winkels van NTT Docomo wordt er zelfs al voor gewaarschuwd middels een tekst bij de display van het toestel.

Zelf vind ik het wel opvallend dat ik in de korte tijd dat ik het toestel kon proberen geen last had van oververhitting. Tijdens mijn eerste indruk heb ik de Xperia Z3+ ruim vijf minuten in 4K laten filmen, met het scherm ook volledig verlicht. Hij werd toen wel warm maar niet zo heet als deze berichten uit Japan. Sterker nog, de 'oude' Xperia Z3 werd warmer.

Maar goed, zoals ik toen ook al zei; dat was maar één test. Ik ben nu dus wel zeer benieuwd naar de werkelijke prestaties en eventuele hitte-problemen van de Z3+. Het testexemplaar is aangevraagd ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.