Toestellen
02 juli 2016 - Ron Smeets

De Sony camera van de OnePlus 3 blijkt een topper Videoreview van de camera laat weinig ruimte voor speculatie

Dat Sony prima presterende smartphone camera's maakt bewijst de Japanse fabrikant al geruime tijd in hun eigen Xperia toestellen. De onlangs gepresenteerde OnePlus 3, die technisch gezien nogal wat kritiek te verduren kreeg, is uitgerust met een 16 megapixel camera van Sony; de IMX298 f/2.0 om precies te zijn.

GSM Arena was zo onder de indruk van diens prestaties dat ze een speciale videoreview van de OnePlus 3 camera gemaakt hebben. Daaruit blijkt volgens hun dat het een absolute topper is. De camera 'vangt' meer details, heeft zeer uitgebreide instelmogelijkheden en schiet ook op de automaat zeer goede foto's en video's

In sommige gevallen presteert hij zelfs beter dan die van de Galaxy S7 en dat is toch de smartphone die al maanden gezien wordt als de beste van dit moment. Of moeten we nu zeggen 'tot dit moment'. Opvallend is ook dat de camera van de OnePlus 3 betere foto's maakt dan die van de Xiaomi Mi5 waar exact dezelfde Sony sensor in zit.

Toch zijn er ook een paar nadelen. Zo hebben de foto's veel ruis, iets dat overigens niks nieuws is voor Sony camera's, en had de aperture ook iets 'hoger' gemogen, aldus de review. Enfin, hieronder kun je de hele videoreview bekijken. Enjoy!

https://youtu.be/LtrZx_4wTqo

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.