Entertainment
19 augustus 2011 - Ron Smeets

De SMS nek rukt op

Eind juni dook al eens een berichtje op over de zogenaamde BlackBerry Nek. Rimpels die ontstaan door het (te) vaak naar beneden kijken op het scherm van je mobiele telefoon. Kortom, een puur cosmetische 'aandoening', voor zover je daarvan in dit geval zou mogen spreken.

Artsen in de VS hebben nu de SMS Nek 'ontdekt'. Dat is een RSI gerelateerde 'ziekte' die, zo blijkt nu, bij steeds meer (Amerikaanse) tieners opduikt. Omdat de klachten ontstaan door het vaak en langdurig naar beneden kijken op het scherm van een mobiele telefoon wordt dit dus de 'SMS Nek' genoemd.

De officiele, Engelse, term hiervoor is Forward Head Posture. Dokters in de VS rapporteren steeds meer voorvallen. Het gaat in de meeste gevallen om tieners die vaak en langdurig met hun hoofd naar beneden gebogen op hun moebiele telefoon kijken tijdens het emailen, sms'en, whatsappen, pingen en dergelijke. Steeds meer tieners melden zich bij chiropractors met nekklachten. Ofwel, SMS, Ping en WhatsApp met mate; dat is beter voor je nek ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.