Entertainment
26 maart 2005 - Ron Smeets

De SMS duim

Tegenwoordig noemen we het RSI, maar het bestaat al zolang als de mens werkt, sport en beweegt: de tennisarm, muishand en nu dus de SMS duim. Volgens News.com is een 13-jarige tiener die enkele weken geleden behandeld is vanwege een opgezwollen duim 's werelds eerste erkende 'SMS duim' slachtoffer.

Het meisje had met de kerst een mobieltje gekregen met een maandelijks tegoed voor 300 SMSjes van elk 760! tekens. Volgens de arts, Dr. Robert Menz, was haar duim relatief snel genezen met wat pijnstillers en spiergel. Hij plijt er wel voor om voortaan een waarschuwing op GSM's te zetten...

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.