Nieuws
25 oktober 2016 - Ron Smeets

De smartphone markt groeit nog steeds Analisten voorspellen ruim 6% groei in 2016

De afgelopen jaren is wel duidelijk geworden dat de smartphone markt in ons deel van de wereld, het zogenaamde welvarende Westen, vooral een vervangingsmarkt aan het worden is. Toch groeien de wereldwijde verkopen van slimme telefoons nog altijd flink. Dat komt natuurlijk met name doordat in landen als China en India, waar samen bijna 3 miljard mensen rondlopen, nog lang niet iedere 12-plusser een smartphone heeft.

De verwachte verkoop(groei)cijfers variëren van analist tot analist, maar volgens het Gfk gaan in 2016 wereldwijd 6.6% meer slimme telefoons over de toonbanken dan vorig jaar. Volgens dat onderzoeksbureau komt de wereldwijde verkoop dan uit op 1.4 miljard toestellen.

Zoals gezegd, dit soort voorspellingen variëren van analist tot analist. Begin dit jaar wist Strategy Analitics namelijk nog te becijferen dat er in 2015, vorig jaar dus, al meer dan 1.44 miljard smartphones over de wereldwijde toonbanken gevlogen waren. Tellen we daar ruim 6% bij op dan komt het aantal dit jaar dus uit op 1.53 miljard.

Enfin, de belangrijkste boodschap is wel duidelijk; er worden elk jaar nog steeds meer smartphones verkocht. Hoewel, als de langere termijn verwachting van Gfk ook uitkomt dan zullen de smartphone verkopen in 2017 met zo'n 3% dalen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.