Nieuws
10 oktober 2011 - Ron Smeets

De Smartphone is koning (Infographic)

Er zijn legio onderzoeken, verkoopcijfers en Infographic's die aantonen dat de populariteit van de smartphone nog lang niet op z'n hoogtepunt is. In sommige regio's en landen, waaronder ook hier in Nederland, worden al meer smartphones dan zogenaamde 'feature' (aka 'dumb') phones verkocht.

In 2010 werden er wereldwijd zo'n 300 miljoen verkocht, op een totaal van ruim 1.1 miljard mobiele telefoons. Een jaar eerder was dat nog 'slechts' 175 miljoen en voor dit jaar wordt verwacht dat het aantal stijgt naar ruim 460 miljoen. Ofwel, de smartphone is koning.

Kieskeuring, een van Nederlands grootste vergelijkingssites heeft een aardige Infographic gemaakt van de populairiteit van de smartphone in Nederland. Daarin staat, op basis van hun eigen bevindingen, maar toch vooral op die van de consument, wat de populaire merken zijn, welke het best beoordeeld worden en wat, op dit moment, de meest geliefde smartphones zijn. In een notendop: Samsung, HTC en Nokia zijn het populairst, alhoewel het Finse merk geen enkel toestel in de Top 10 heeft staan. Samsung, Nokia en Sony Ericsson worden het best beoordeeld en de top 10 van smartphones ziet er, momenteel dus, als volgt uit:
1. Samsung Galaxy Gio
2. Samsung Galaxy S II
3. BlackBerry 8520 Curve
4. Samsung Galaxy Ace
5. HTC Wildfire S
6. HTC Sensation
7. Apple iPhone 4 16GB
8. Samsung Galaxy Mini
9. HTC Desire S
10. HTC Wildfire

De Infopraphic:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.