Toestellen
20 mei 2007 - Ron Smeets

De SLIQ, een Chocolate concept met Motorola naam

Dat waren letterlijk mijn eerste gedachten bij het zien van dit concept design toestel van Samsung.

In tegenstelling tot de Chocolate van LG heeft ontwerper Mike Serafin bij de SLIQ helemaal geen conventioneel keypad meer gebruikt. De UI leunt uitsluitend op de zogenaamde verlichte touch-keys. Of dat handig is waag ik te betwijfelen, maar het zal er ongetwijfeld strak en stijlvol uitzien.

De SLIQ is slechts 10mm dik en beschikt over een 2MP camera, extra breed LCD display, geheugenkaart optie (microSD?) en multimedia speler (o.a. voor MP3 en MP4 bestanden).

In hoeverre Samsung plannen heeft op dit concept ook daadwerkelijk op de markt te gaan brengen is nog bekend.Gerelateerde links:
Nokia 7001 Pocket concept phone van Tobias Hornof
Concept toestellen: Nokia N74 en Sony Ericsson K900i
Doorzichtig camphone concept
Futuristische 'Chocolate' concept GSM van Sky
Concept Telefoons
De PEBL, Motorola's derde 4-letter GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.