Geruchten
30 juli 2016 - Ron Smeets

De Samsung Z2 'Tizen' smartphone duikt weer op Dit zou de derde Tizen smartphone van de Koreaanse fabrikant moeten worden

Samsung heeft een verleden als het gaat om onlogische en verwarrende toestelnamen en typenummers. De afgelopen twee jaar was de Koreaanse fabrikant echter aardig op weg om die reputatie teniet te doen. Het 'overslaan' van de Galaxy Note 6 om de Galaxy smartphones en phablets qua naam meer met elkaar op één lijn te brengen is het meest recente voorbeeld daarvan.

Echter, als we deze nieuwe geruchten, en het bijbehorende filmpje, mogen geloven dan zet Samsung binnenkort weer een stapje in de verkeerde richting. In de video zou namelijk (links) de Samsung Z2 te zien moeten zijn. Dit zou de derde Tizen smartphone moeten worden, na de Z1 en de... juist Z3.

Opvallend is echter ook dat de eerste geruchten over de Z2 al in de lente van vorig jaar (2015) opdoken. Dat bleek uiteindelijk dus de Z3 te zijn. Over de 'echte' Z2 werd daarna weinig meer vernomen. Tot nu dus.

Qua specs wordt gesproken over een 4.6 inch scherm, een quad core processor met 1GB RAM, WiFi, Bluetooth, een 2000 mAh accu en uiteraard het nieuwste, versie 3.0, Tizen OS. Net als de andere Tizen modellen een instapmodel dus. De kans dat, mocht dit toestel inderdaad bestaan, de Z2 in Nederland en/of België op de markt gaat komen acht ik niet zo heel erg groot.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.