Toestellen
10 oktober 2010 - Ron Smeets

De Samsung Wave575 komt er ook aan

Zei ik gisteren nog tegen een van onze lezers dat Samsung de afgelopen maanden lijkt te zijn afgestapt van de policy om aan de lopende band nieuwe toestellen 'uit te poepen', vandaag lijkt die vlieger alweer iets minder op te gaan ;-))

Eerder deze week werd de Wave II al officieel onthuld en ikzie net een persbericht van afgelopen vrijdag waarin Samsung nog drie low-mid range Bada toestellen voor de Europese markt gepresenteerd heeft, de Wave525, Wave533 en de Wave575. Formeel is echter alleen de Samsung Wave575 (S5750) (foto hiernaast) helemaal nieuw.

De Wave575 wordt onder andere uitgerust met een 3.2 inch WQVGA touchscreen display, quad-band GSM met 3G (UMTS/HSDPA) support, een 3.2 megapixel camera, WiFi, Bluetooth, microSD geheugenkaart optie, Bada OS en TouchWiz UI.

De twee andere modellen, de Wave525 en Wave533 zagen we enkele maanden geleden namelijke al eens opduiken. Toen nog als de Wave2 en Wave2 Pro. Het lijkt er dus op dat beide toestellen in de winkels uiteindelijk een andere naam krijgen. Misschien maar beter ook om verwarring met de Wave II te voorkomen.

Overigens zullen deze drie nieuwe Bada toestellen hoogstwaarschijnlijk pas later (begin 2011?) in Nederland op de markt verschijnen. De Wave525 en Wave 533 zijn namelijk in eerste instantie bedoeld voor de Aziatische en Russische markt. De belangrijkste specs van deze toestellen kun je hier bekijken. De Samsung Wave575 zal daarentegen eerst (medio November) naar Zweden gaan voordat ook dat toestel in de rest van Europa (en Azië) uitgebracht gaat worden. Over de prijskaartjes van deze drie nieuwe Samsung Wave modellen is nog niets bekend. Samsung-Wave575-w

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.