Geruchten
27 september 2011 - Ron Smeets

De Samsung Galaxy Skin, met flexibel display, komt in 2012?

Tijdens de CES, begin dit jaar, presenteerde Samsung een flexilbel AMOLED display. Welnu, als de Iternational Business Times over de juiste, en betrouwbare, bronnen beschikt dan zou de eerste Samsung Smartphone met een dergelijk flexibel display al in 2012 in de winkels kunnen liggen.

Het toestel staat vooralsnog bekend onder de toepasselijke (code)naam Galaxy Skin. Het scherm zou gebogen kunnen worden om een scharnierpunt dat ongeveer 2.5 centimeter doorsnee heeft.

Dat zou dus betekenen dat het toestel, in opengeklapte toestand wel heel erg dun kan zijn maar dat hij minimaal 3 centimeter 'dik' is als je hem dichtklapt. Van de andere kant zou hij ook zo flexibel zijn dat je hem om je pols of arm kunt 'draaien'. Andere specs die genoemd worden zijn, behalve het flexibele AMOLED display met een resolutie van 800 x 480 pixels, Android (Ice Cream Sandwich of zelfs al Jelly Bean) en een 1.2 GHz processor met 1GB RAM. Hij ziet er wel cool uit maar de vraag is natuurlijk of Samsung een dergelijk toestel al binnen enkele maanden kan presenteren. De fabrkant heeft zelf nog helemaal niets over de Galaxy Skin geroepen. We zullen zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.