Toestellen
16 mei 2007 - Ron Smeets

De RAZR2: meer van het zelfde, of toch. . ?

De afgelopen avond werd in de VS de nieuwe versie van de RAZR officieel gepresenteerd: de RAZR2.

Daarmee toont Motorola in ieder geval aan dat ze zelf nog steeds geloven in het (hernieuwde) succes voor het RAZR model.

De RAZR2 (meer foto's na de klik) zal, afhankelijk van het continent waar hij uitgebracht, in drie uitvoeringen op de markt komen. De V9 is een 3G/HSDPA variant, de V9m voor CDMA/EVDO netwerken en de V8 voor gebieden met GSM/EDGE dekking.

Nu maar hopen dat de V9 ook geschikt is voor GSM netwerken want dat werd mij uit het persbericht en bovenstaande netwerkspecs van Motorola niet echt duidelijk. Wellicht dat Jeroen straks meer info krijgt of kan inwinnen.

Behalve de drie versies vallen ook het Linux based OS op en de twee displays. Aan de voorzijde prijkt een 2.0 inch QVGA scherm en intern heeft de RAZR2 ook nog een 2.2inch QVGA display. De processor van de nieuwe generatie RAZR's is, zo zegt Motorola, 10 keer sneller dan die in de eerdere modellen.

Foto's: Engadget MobileGerelateerde links:
Multimedia GSM van Motorola is de RIZR Z8
Nieuwe Motorola wordt de RAZR Z8
Meer foto's van de Motorola LAZR
Wordt dit de echte opvolger van de RAZR
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.