Geruchten
27 juli 2018 - Ron Smeets

De race naar de eerste opvouwbare smartphone Samsung tegen Huawei, of zal nog iemand aansluiten bij de start?

Al geruime tijd gaat het gerucht de ronde dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van een opvouwbare smartphone. Gezien de frequentie van artikelen en de recente geruchten hierover, lijkt het er op dat de release van een dergelijke smartphone dichterbij is dan we wellicht denken. De naam van dit toestel varieert ook per gerucht, sommige zeggen dat het model de naam Galaxy X gaat krijgen, anderen stellen de naam Galaxy F voor. Het toestel van Samsung wordt naar alle waarschijnlijkheid eind 2019 aangekondigd of gepresenteerd. En terwijl alle ogen gericht zijn op de grootste speler voor een dergelijke smartphone, komt er een concurrent wellicht eerder met een opvouwbaar model.

Huawei gaat de race aan met Samsung

 

Volgens recente geruchten werkt Huawei aan een opvouwbare smartphone met een eigen flexibele display, het is echter niet duidelijk wat voor type opvouwbaar toestel dit gaat worden, met een scharnier constructie of bijvoorbeeld een oprolbaar toestel. We hebben eerder dit jaar al een variant mogen meemaken van ZTE, de Axon M. Dit waren in feite twee toestellen aan elkaar gemonteerd via een scharnier, maar met de nodige mogelijkheden om te multitasken op de schermen of bijvoorbeeld het scherm helemaal uit te breiden, ook de dual screen functie is grappig bedacht, hiermee kun je met twee personen aan weerszijde van de tafel toch naar hetzelfde filmpje kijken, ieder op zijn eigen scherm. Met dit toestel heeft ZTE eigenlijk de basis laten zien, van wat er allemaal mogelijk is met een foldable smartphone.

Hauwei zal hun opvouwbare smartphone volgens de geruchten al begin 2019 willen presenteren en dus Samsung voor zijn met de race betreffende opvouwbare smartphones. Volgens een anonieme insider, die bekend zou zijn met de plannen van Huawei, zal dit toestel in een zeer beperkte oplage wereldwijd verschijnen. De reden hiervoor zal voornamelijk liggen bij het tonen van de technische capaciteiten van het bedrijf en de media aandacht die hieruit zal vloeien. Het zal ook een boost in de richting van innovativiteit voor Huawei zijn, daar ze in het verleden beschuldigd werden voor het kopiëren van andere smartphone merken.
 

Zal het een 2 strijd blijven of kunnen we nog een 3e concurrent verwachten?

 

We spraken in een recent artikel nog kort over Project Andromeda van Microsoft. Zal dit nieuws wellicht extra druk leggen bij de eventuele release van een ‘’pocketable foldable Surface device’’ van Microsoft? Naar verluid zou dit toestel beschikken over een ARM-processor waardoor het echt een mini computer zou moeten worden en dat het toestel in opengevouwen toestand geen tussenruimte tussen de scherm helften vertoont.

We zullen nog even moeten afwachten tot er wat meer duidelijk wordt over dit soort opvouwbare smartphones, echter is één ding zeker, we staan op de rand van een nieuw smartphone tijdperk, compleet nieuwe designs met fantastisch nieuwe mogelijkheden. Als je het mij vraagt, werd dit eindelijk eens tijd!