Toestellen
14 maart 2014 - Ron Smeets

De PW305 smart watch; met dank aan Samsung

Eigenlijk heeft het best nog lang geduurd voordat een Chinese namaker met de eerste Galaxy Gear kloon op de proppen kwam. Wellicht dat het iets te maken had met een afwachtende houding om te zien of de draagbare gadget een beetje aan zou slaan.

De PW305 zoals deze namaak Galaxy Gear bekend staat, draait op Linux OS en lijkt, zoas in onderstaande video te zien is, heel erg veel op zijn originele voorbeeld. OK, ze hebben de icoontjes van de applicaties ietsje aangepast.

http://www.youtube.com/watch?v=mzj2gzX4CpU

Overigens staat de PW305 nog niet (of niet meer, dat weet ik niet) op de site van de fabrikant zelf. Daar zijn wel twee 'eerdere' modellen te zien; de PW302 en 303.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.