Toestellen
27 oktober 2015 - Ron Smeets

De PuzzlePhone wordt werkelijkheid Begin november start een crowdfunding project

Modulaire, milieubewuste, gadgets zijn hot. Eind vorig jaar dook een bijzondere concept smartphone op; de PuzzlePhone. Het idee was om een toestel te maken dat uit drie, verwisselbare, onderdelen bestaat. Het hart, met de accu en sensoren, de ruggengraat met het display en de hersenen met daarin de processor, camera en het geheugen. Een heuse puzzel dus.

De Finse bedenkers staan nu op het punt om dit concept om te zetten in een daadwerkelijk product. Dat wil zeggen, op Indiegogo start 3 november een crowdfunding actie voor het project. Iedereen die er geld in wil steken, en in ruil daarvoor een toestel krijgt, kan vanaf die datum kiezen uit verschillende varianten die tussen de 300 en 700 euro kosten, afhankelijk van de spescs van de verschillende puzzelstukjes die gekozen worden. Uiteindelijk zal het toestel in de winkels verschijnen voor zo'n 600 euro,

Het is echter nog niet bekend wat de specs en prijzen van de puzzelstukjes zijn. Dat wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Ow, en je zult nog even geduld moeten hebben voordat de PuzzlePhone op de deurmat valt. De geplande levering is ergens in Q3 of Q4 van 2016. Over ongeveer een jaar dus, maar dat kan nog veranderen, afhankelijk van het succes, of niet, van de crowdfunding actie.

Hieronder een afbeelding van het toestel en een video over het ontwerp, de uitdagingen en duurzaamheid van het toestel.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.