Toestellen
02 december 2014 - Ron Smeets

De Puzzlephone; een smartphone puzzel van drie stukjes Een nieuwe kijk op de idee van de modulaire smartphone

Het idee om een smartphone te maken die uit verschillende, uitwisselbare, onderdelen bestaat is zeker niet nieuw. Enkele jaren geleden zagen we al de Modu. Dat was helaas het verkeerde product op het verkeerde moment. Enkele maanden geleden onthulde Google Project Ara en nu is daar de Puzzlephone. Het concept is telkens nagenoeg identiek. Een smartphone die uit verwisselbare onderdelen bestaat kun je naar eigen voorkeur inrichten. Een betere camera, groter scherm, of toch een 'dikkere' accu? Kies maar.

Puzzlephone kijkt er wel iets anders naar. Zij hebben bedacht dat een toestel uit drie onderdelen bestaat; het hart, de hersenen en de ruggengraat. Jij kiest vervolgens voor jou de meest geschikte combinatie van die drie. In de hersenen bevinden zich onder andere de processor en camera terwijl het hart de accu en secundaire specs. De ruggengraat bestaat onder andere uit de basis behuizing, speakers en het scherm. De Finse makers van de Puzzlephone willen in 2015 de eerste modellen al gaan verkopen. Als OS wordt gekozen voor Android.

Vooralsnog zijn er geen prototypes die getoond kunnen worden, maar onderstaande video's geven wel een goed beeld van hetgeen de makers voor ogen hebben. Daarbij spelen groen en milieubewust ook een belangrijke rol.

http://vimeo.com/79022625http://youtu.be/pinSMFFGuUU

BronVia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.