Nieuws
16 februari 2010 - Ron Smeets

De Puma Phone: sportief groen bellen

Vanmiddag presenteerden Sagem Wireless en Puma de Puma Phone. De komst van dat toestel was enkele weken geleden al aangekondigd en zoals de fabrikant toen al aangaf is het inderdaad een bijzonder mobieltje geworden. Zeker geen standaard (low-end) Sagem zoals we die van vroeger kende.

De Puma Phone heeft een bijzonder sportieve User Interface met dito functies en het toestel is bovendien voorzien van een zonnecel op de achterzijde. Die is niet bedoeld als primaire stroombron, maar geeft wel een ietwat milieuvriendelijkere uitstraling aan de Puma Phone.

Opvallend is vooral de User Interface. Puma en Sagem Wireless hebben daarbij gebruik gemaakt van de icon communicatie zoals Puma fans dat al kennen uit de (reclame)uitingen van de sport(kleding) fabrikant in commercials en op de verpakkingen. Met deze unieke Puma User Interface wil de fabrikant een toestel in de markt zetten dat plezier opwekt tijdens het gebruik. Zo is de MP3 speler vormgegeven als een ouderwetse platenspeler en wordt de capaciteit van de opgewekte groene stroom (door de zonnecel aan de achterzijde) weergegeven in 'minutes of music powered by the sun'. Natuurlijk kun je met de Puma Phone ook je sociale netwerken beheren.

Verder kun je in elk scherm het 'bureaublad omhoog scrollen om toegang te krijgen tot de instellingen. Vooral grafische een leuke feature. Erg cool is ook het digitale 3D compas. Hieronder kun je enkele foto's zien van de functies die hier besproken zijn.

De belangrijkste specs:
- 2.8 inch QVGA touchscreen display
- 3.2 megapixel camera met LED flitsser
- GPS met digitaal compas
- Geotagging
- tri-band GSM
- UMTS?HSDPA Support
- Stappenteller, GPS tracker
- USB 2.0
- Afmetingen: 102 x 56 x 13mm (hxbxd)
- Gewicht: 115 gram

Foto's: Puma%20Solar Puma%20compass Puma%20musicplayer Puma%20world Puma%20Back

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.