Entertainment
24 oktober 2006 - Ron Smeets

De PS3 doos en illegale import.

Tja, voor sommigen op deze aardkloot duurt het nog een week of drie voordat ze de derde generatie PlayStations in de winkels zien liggen.

Anderen, zoals wij Europeanen, moeten het nog maar even doen met wat foto's en berichten zoals de onthulling van de PS3 verpakking. De constattering dat de doos groot is kan, gezien de afmetingen van de console zelf, toch geen verassing meer zijn.

Een ander opmerkelijk feit is dat Sony besloten heeft de import van PS3 consoles door Europeanen die niet kunnen wachten tot Maart 2007, op alle mogelijke manieren tegen te zullen houden. Daarbij heeft men ook al aangekondigd dat het nemen van juridische stappen tot de mogelijkheden zal behoren.

"Grijze import van Sony producten naar de EU is, zonder toestemming van SCEE, illegaal", aldus een woordvoerder

Bovendien zegt Sony dat de Amerikaanse en Japanse modellen van de PS3 niet compatible zijn met Europese PSOne en PS2 spellen en dat die consoles de Europese BluRay spellen en films ook niet zullen afspelen.Gerelateerde links:
Sony ontkent nog latere komst PS3 in Europa
Nog langere wachtrijd voor de PS3?!?
Eerste indrukken van de PS3
Prijs PS3 in Japan 20% omlaag
PS3 komt toch NIET in November
PS3 verplettert de XBox
Sony: 'Europeanen zijn gewend om in de rij te staan'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.