Toestellen
04 februari 2015 - Ron Smeets

De prijs van de Honor Holly daalt naarmate er meer interesse voor is Honor gaat toestelprijs deels laten afhangen van het aantal geïnteresseerde kopers

Honor heeft vandaag in Londen, ter ere van haar 100-dagig Europese bestaan een nieuwe goedkope smartphone gepresenteerd waarvan de prijs, naarmate de interesse voor het toestel groeit, nog verder kan dalen.

De Honor Holly, nee, zonder Hobbie, is verder een normale instapper met een 5 inch HD scherm, een 1.3GHz quad core processor, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel selfie cam en 16GB geheugen met microSD optie. Helaas is ook dit toestel weer een 'gerecycelde' Huawei, met dezelfde naam, die nu dus zonder Huawei logo als 'Honor' toestel opnieuw in de markt gezet word. Ik ben benieuwd of Honor Nederland, die over twee dagen een event organiseren, nog wat nieuws in petto heeft. Enkele weken geleden werd mij namelijk verzekerd dat het toestel dat op 6 februari gepresenteerd gaat worden compleet nieuw zou zijn. Enfin, dat zal vrijdag moeten blijken.

Het meest in het oog springende Honor nieuws uit Londen was natuurlijk de bijzondere prijsbepaling van het toestel. De adviesprijs wordt €139.99 maar die kan door geïnteresseerde, potentiële, kopers nog voor de winkellancering naar beneden bijgesteld worden. Dat werkt als volgt: Klanten kunnen zich in de dagen (of weken) voorafgaand aan de winkellancering (op 23 februari) zonder koopverplichting registreren als potentiële koper. Des te groter de groep geregistreerde geïnteresseerden wordt, hoe lager de prijs van de Honor Holly zal zijn. Uiteindelijk wordt vlak voor de winkellancering de definitieve verkoopprijs bepaald en die geldt dan voor iedereen die het toestel tussen 24 en 27 februari aanschaft. Helaas heeft Honor in Londen nog niets gezegd over maximale grootte van de korting en hoeveel registraties nodig zijn voor elke euro korting op de adviesprijs.

Het klinkt op zich als een leuke actie van Honor, maar het moge duidelijk zijn dat de fabrikant, behalve het verkopen van toestellen, ook uit is op gegevens van potentiële klanten. Het zou mij althans niets verbazen als iedereen die zich wel registreert voor de Honor Holly maar er uiteindelijk geen aanschaft in de toekomst een of meerdere keren door de fabrikant benaderd zal worden om andere acties en/of producten aan te prijzen.

Via