Nieuws
14 februari 2008 - Ron Smeets

De Portégé 910, Toshiba’s topmodel voor 2008

Het vierde toestel dat de Japanse fabrikant naar Barcelona meegenomen had was de Portégé G910.

Dit wordt zonder enige twijfel het topmodel voor Toshiba in 2008. Behalve de ‘Communicator’ form factor (zoals de E90 van Nokia) is de G910 voorzien van alle belangrijke specs die je van een topmodel Smartphone tegenwoordig mag verwachten.

Het display is een 3 inch WVGA model (480x800 pixels) en verder heeft de G910 een 2 megapixel camera, tri-band GSM met UMTS en HSDPA support, GPS, WiFi, Bluetooth 2.0, USB, een multimedia speler en Windows Mobile 6 Professional inclusief diverse (Office) applicaties en ondersteuning voor Exchange, ActiveSync en Java.

De G910 wordt nog dit kwartaal in Europa leverbaar. Voor die landen en netwerken die het zogenaamde A(ssisted)-GPS ondersteunen komt er ook tweede uitvoering op de markt, de G920.Gerelateerde links:
Toshiba G450 is GSM en HSDPA modem in één
Toshiba komt ook met zijn Portege G810
Toshiba G710 wordt de Duitse Vodafone PDA GPS
Drie nieuwe Toshiba's (Smart)phones opgedoken
Twee nieuwe Toshiba Smartphones op komst?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.