Accessoires
06 april 2006 - Ron Smeets

De portable leugendetector

Of dit vlekkeloos werkt weten we natuurlijk niet, daarvoor zouden we hem op z'n minst zelf eens moeten testen (ik ken nog wel een paar mensen die ik e.e.a. zou willen vragen ;-)), maar deze mobiele leugendetector zou het op feestjes leuk doen. Als je hem dan tenminste niet te serieus neemt.

Het apparaatje reageert op het 'stress level' in de stem van de ondervraagde en werkt daarom dus niet alleen 'live' maar kan ook gebruikt worden om de waarheid te achterhalen van iemand die op TV (of aan de andere kant van een telefoonlijn) zijn of haar verhaal doet.

Er zitten een 11-tal LED's op die van groen via geel naar rood verkleuren, waarbij het wel duidelijk is welke kleur de waarheid en welke de leugen aantoont. . .

Hij kost 40 dollar en is online te bestellen via Smarthome dot com.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.