Nieuws
07 november 2010 - Ron Smeets

De populairste App Developer platformen van 2010 en 2011

Dat de iPhone, Android en iPad, onder ontwikkelaars en uitgevers van apps, de drie populairste platformen van 2010 waren zal niemand echt verbazen.

Voor komend jaar werd aan diezelfde ontwikkelaars en uitgevers gevraagd welke nieuwe platformen ze van plan waren te omhelzen en dan ziet het plaatje er iets anders uit.

Voor de duidelijkheid, de verdeling in het plaatje voor 2011 betekent natuurlijk niet dat de betreffende ontwikkelaars en uitgevers de andere platformen laten vallen. Het geeft alleen de groei aan van de diverse platformen. Zo kun je hieronder dus zien dat 20% van de applicatie bouwers aangeeft om in 2011 weer voor Windows Phone 7 te gaan ontwikkelen. 29% zegt ook Android te gaan omhelzen. Mobile-Developent-App-Platforms Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.