Wearables
06 augustus 2016 - Ron Smeets

De Polar M600: Een waterdichte Finse smartwatch met een flinke accu Dit nieuwe slimme horloge draait op Android Wear en is bedoeld voor de actieve sporter

Apple is zo ongeveer de enige fabrikant die miljoenen slimme horloges verkoopt. Samsung geeft ze vooral weg en voor de meeste andere fabrikanten is de verkoop van smartwatches niet meer dan een marginaal deel van hun omzet. Letwel, dan heb ik het dus niet over de vele fitness bandjes en -trackers van merken als Fitbit.

Toch denkt het Finse Polar, dat al heel wat fitness bandjes en trackers gemaakt heeft, dat er nog wel ruimte is voor een nieuw type smartwatch. De Polar M600 is feitelijk een combinatie van een slim horloge, voorzien van Android Wear, en een fitness tracker. Hij is namelijk ook voorzien van een optische hartslag monitor, met zes LED's, en heeft ook een ingebouwde GPS/GLONASS sensor. Om er voor te zorgen dat hij in vrijwel alle weersomstandigheden te gebruiken is hebben ze hem ook waterdicht gemaakt. Het 1.3 inch TFT scherm is vierkant en heeft een resolutie van 240 x 240 pixels.

Maar de meest indrukwekkende feature is misschien wel de 500 mAh accu. Voor een smartwatch is dat fors te noemen. Volgens de fabrikant kan hij met één acculading 48 uur aan een stuk gebruikt worden; zelfs mét GPS ingeschakeld. Voor de fitness data heeft hij 4GB opslagcapaciteit. Polar heeft ook een eigen app, Polar Flow, waarmee je je sportieve prestaties kunt bijhouden en trainingschema's kunt volgen.

Uiterlijk vind ik hem echter iets minder fraai. Door de rechthoekige, relatief dikke en iets gebogen behuizing lijkt hij nogal op de eerste Gear S van Samsung. En dat was niet bepaald een mooie smartwatch, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

De Polar M600 wordt, zoals je hierboven kunt zien, in zwart en wit gemaakt. Hij verschijnt later dit jaar in de winkels, wanneer precies is nog niet bekendgemaakt, en gaat 349.90 euro kosten. Er komen ook verwisselbare bandjes. Behalve de zwarte en witte variant wordt nog gesproken over een rood bandje.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.