Toestellen
02 juni 2006 - Ron Smeets

De Pocket Loox N100 serie navigatie PDA's

Het is alweer bijna een half jaar geleden dat de eerste geruchten de ronde deden over deze Tom Tom achtige portable multimedia navigatie PDA's van Fujitsu Siemens.

Deze week heeft de Japans-Duitse alliantie de Pocket Loox N100 en N110 aan het grote publiek getoond en zoals te verwachten was lijken de toestellen verdacht veel op de welbekende Tom Tom's.

Beide modellen worden uitgerust met de nieuwste versie van de Mobile Navigator software (release 6) van Navigon. Ondanks zijn geringe gewicht van amper 100 gram heeft deze pocket navigator een SIRFstar III GPS ontvanger met antenne ingebouwd.

Voor de muziekliefhebbers heeft deze Pocket Loox serie een mediaplayer aan boord die zowel MP3, AAC als WMA audio af kan spelen.Gerelateerde links:
Vier nieuwe Pocket Loox smartphones in 2006
Mio Pocket Phone met GPS
Nieuwe GPS PDA van Mio
Twig GPS phone met NavTeq navigatie
PDA met Navi of Navi met PDA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.