Toestellen
08 september 2008 - Ron Smeets

De Philips Xenium X300: low-end touchscreen

Zoals vrijwel alle Philips mobieltjes van de afgelopen twee jaar zal ook de Xenium X300 hoogstwaarschijnlijk niet in Europa op de markt gaan komen.

Toch is het wel een bijzonder toestel. Niet omdat hij voorzien is van high-end specificaties maar vanwege het feit dat het een low-end toestel is met een touchscreen display.

Leuk, maar wat moet je met touchscreen bediening op een schermpje van 128x160 pixels in een toestel dat verder vrij weinig kan. De rekenmachine bedienen of SMSjes schrijven misschien?

De belangrijkste specs op een rijtje:

- Dual Band GSM

- 1.75 inch touchscreen display (128x160 pixels)

- VGA camera

- FM Radio

- 16 MB geheugen (waarvan 3MB vrij te gebruiken is)

- Wekker, Rekenmachine, Kalender en omreken applicatie

- Afmetingen: 105 x 44 x 15.8mm

- Gewicht: 77.5 gramGerelateerde links:
Nog een nieuwe Touchscreen Philips gespot
Philips mobieltjes komen weer naar Europa?
Nieuwe Philips Xenium gespot
Philips Xenium mobieltjes klaar voor Europa
Foto's en specs van de nieuwe Philips Xenium 9@9W
Philips Xenium GSM met 40 dagen stand-by tijd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.