Toestellen
03 november 2014 - Ron Smeets

De Philips I966 Aurora mag best naar Europa komen Nederlands merk is al lang niet meer in Nederland te koop

Ja hoor, hier is er weer eentje. Een smartphone van Philips die het bij ons ook best goed zou doen. Helaas, voor wie het nog niet wist, is Philips al meer dan 7 jaar geen Nederlands merk meer als het gaat om mobiele telefoons. De Chinese eigenaren mogen wel de naam nog gebruiken.

Kijkend naar de specs van de Philips I966 Aurora kun je weinig anders dan concluderen dat dit in potentie een monster smartphone is, maar helaas dus niet voor de Nederlandse of Belgische markt.

Het toestel is onder andere voorzien van een 5.5 inch QHD (2560 x 1440) display, een quad core 2.5GHz Snapdragon 801 processor met 3GB RAM, 32GB intern geheugen, 4G support en een 3000 mAh accu. Aan de achterzijde prijkt een 20.7 megapixel Exmor RS camera van Sony en voor selfies heeft hij aan de voorzijde een 8 megapixel camera. Onder de camera aan de achterzijde zit ook nog een vingerafdruk scanner.

Het enige minpunt dat je op papier kunt ontdekken is het feit dat de Philips i966 Aurora geen Android maar het YunOS aan boord heeft. Zelfs het prijskaartje is, voor een toestel met deze specs, zeer interessant te noemen; ca. 470 Euro. En het design valt ook in positieve zin op. Het toestel is misschien wat erg hoekig met de rechte randen en dito hoeken, maar hij ziet er op de foto's wel goed afgewerkt uit.

Via, Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.