Accessoires
12 november 2011 - Ron Smeets

De Philips Fidelio; 1e 100% compatible Android speaker dock

Ik had het er gisteren nog over met een telefoonverkoper in Roosendaal. Als je meerdere, verschillende, Android toestellen hebt dan loop je nog wel eens tegen het probleem aan dat bepaalde apps niet op alle toestellen werken, zelfs als die dezelfde Android versie draaien. De compatibiliteit laat nog wel eens wat te wensen over dus.

Philips claimt met de Fedilio speaker dock een gadget ontwikkeld te hebben dat 100% compatible is met ALLE Android toestellen, ongeacht de maker en software versie.

En daarmee bedoeld Philips niet dat je de toestellen via de 3.5mm 'aux' aansluiting kunt koppelen. Dat zou te makkelijk zijn ;-)) Nee, volgens Philips is de microUSB aansluiting van de Fidelio dock zo te configureren dat hij met elk Android toestel en -versie, functioneert. Letwel, die aansluiting wordt alleen gebruikt om je toestel op te laden via de dock.

De muziek wordt draadloos gestreamd vanuit het toestel naar de Fidelio. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een Bluetooth verbinding in combinatie met de Philips Fidelio App. Als dat inderdaad op alle toestellen en met alle Android versies werkt dan is dat een aardige prestatie van onze nationale gadget fabrikant. Ik zou zeggen; stuur mij maar eens eentje op Philips, ik heb nog wel een aantal (oude en nieuwe) Android toestellen liggen waarmee ik jullie claim kan testen ;-)) Er zijn drie uitvoeringen van de Philips Fidelio. Het high-end model, de Fidelio AS851 kost ca. 230 Euro. Niet echt goedkoop.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.