Concepten
06 mei 2011 - Ron Smeets

De PaperPhone, een flexibel smartphone concept

In Januari toonde Samsung, tijdens de CES, al een flexibel AMOLED display en de afgelopen jaren hebben we ook al vaker concepten gezien van mobietjes of smartphones met een scherm dat bijna net zo flexibel is als papier.

Hieronder staat een korte videodemo van een flexibel e-Ink concept, de PaperPhone, die bovendien te 'bedienen' is door het scherm te buigen. Ziet er cool uit, maar volgens mij nog lang niet klaar voor de praktijk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.