Toestellen
29 november 2008 - Ron Smeets

De Outback GSM

Iedereen die wel eens in Australië geweest is en behalve de grote steden, surfstranden en het Great Barrier Reef aan de oostkust ook naar het binnenland gevlogen of gereden is zal kunnen beamen dat mobiele netwerkdekking in de Outback niet overal even vanzelfsprekend is.

Daarvoor heeft 's lands grootste provider nu een speciaal mobieltje in haar assortiment opgenomen is die speciaal bedoeld is voor ontvangst in afgelegen gebieden. De Country Phone is overigens al aan zijn tweede versie toe en heeft als meest opvallende feature een uitschuifbare '90-er jaren look' antenne.

Die antenne zorgt er mede voor dat de nieuwe Country Phonel Telstra's zogenaamde Blue Tick goedkeuring gekregen heeft. Dit zijn toestellen die bijzonder goede zend- en ontvangst kwaliteiten hebben waardoor ze nog voldoende bereik bieden op plekken waar andere mobieltjes het netwerksignaal al lang kwijt zijn.

Bovendien levert Telstra (optioneel) ook een speciale carkit voor de Country Phone met een versterker en externe antenne zodat het bereik van de Country Phone nog verder reikt.

Ondanks zijn ouderwetse uiterlijk is de Country Phone ook van redelijk moderne specs voorzien. Zo heeft hij een 2 Megapixel camera, 3G support, Bluetooth een FM Radio Tuner en A-GPS wat natuurlijk handig is als je midden in de Outback staat en je weet even niet meer welke richting je op moet. Hopelijk hebben ze ook de POI's van de navigatiesoftware een beetje aangepast zodat je makkelijk de weg kunt vinden naar de dichtsbijzijnde waterput ;-)

Met een prijskaartje van zo'n 270 Euro ($529 AUD) is hij ook niet eens zo duur, zeker als je hem vergelijkt met de aanschaf van een satelliet telefoon. En dan heb ik het nog niet gehad over de belkosten. Mocht je binnenkort dus naar Australië gaan om de Outback te gaan verkennen dan zou je kunnen overwegen om nadat je geland bent eerst even bij een lokale Telstra Store binnen te lopen en dit toestel met een pre-pay kaart op te pikken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.