Nieuws
28 december 2010 - Ron Smeets

De ontwikkeling van mobieltjes in de jaren '00

Enkele weken geleden schreef ik het artikel over mijn mobiele volwassenheid. Naar aanleiding daarvan werd ik gecontacteerd door NOS Headlines met de vraag of ik wilde meewerken aan een (kort) nieuwsitem over de veranderingen die mobiele telefoons in de afgelopen tien jaar (tussen 2000 en 2010) ondergaan hebben.

Natuurlijk moest ik daar, voor de beeldvorming, ook wat toestellen uit die periode bij laten zien.

Omdat in mijn eigen collectie van 'oude' mobieltjes enkele pareltjes ontbreken heb ik de hulp ingeroepen van Nokia, Sony Ericsson, Cowboy Marc, een Ericsson verzamelaar en zelfs de medewerker van een telecomshop in Beneden-Leeuwen (hij had nog een T-Mobile G1 ;-)). Dat was al een hele uitdaging, maar zeker niet zo groot als de opdracht om de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar op het gebied van mobieltjes in krap twee minuten samen te vatten. Enfin, kijk zelf maar of dat gelukt is. Ik vind het item van NOS Headlines best geslaagd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.