Toestellen
31 oktober 2015 - Ron Smeets

De OnePlus X is compact en aanvankelijk weer alleen op uitnodiging te koop Uiteindelijk zal de OnePlus X echter ook 'vrij', online, verkocht worden

OnePlus onthulde afgelopen donderdag haar derde smartphone. Over de OnePlus X (aka Mini) werd al maanden gespeculeerd en nu is hij dus officieel gepresenteerd. Het is een compact toestel met een 5 inch full HD scherm en een prijskaartje dat ook kleiner is dan die van de OnePlus 2; 70 euro kleiner om precies te zijn; hij kost dus 269 euro,

Helaas voor iedereen die er eentje zou willen kopen houdt de Chinese fabrikant ook nu nog steeds vast aan het zogenaamde 'kopen op uitnodiging' systeem. Je zult dus weer een 'invite' moeten zien te bemachtigen om er eentje te kunnen aanschaffen. Echter, OnePlus zegt er dit keer wel bij dat het toestel na enkele weken voor iedereen beschikbaar komt, via de online webshop van de fabrikant. Laten we hopen dat ze dat ook met de OnePlus 2 gaan doen, maar daarover zeggen de Chinezen op dit moment nog niets.

Qua specs is de OnePlus X verder, zeker voor die prijs, goed bedeeld. Zo is hij uitgerust met de 2.3 Ghz quad core Snapdragon 801 processor, 3GB RAM, een 13 megapixel camera (wel met fixed focus en zonder optische beeldstabilisatie en een 8 megapixel selfie cam aan de voorzijde. Nieuw is de optie om er een microSD kaart in te stoppen (maximaal 128GB). Standaard is hij voorzien van 16GB geheugen. De OnePlys X draait op Android 5.1.1 Lollipop met Cyanogen OS.

Bron: OnePlus

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.