Nieuws
04 augustus 2016 - Ron Smeets

De OnePlus 3 gaat vijf weken uit de schappen Vanwege de grote vraag wordt de verkoop o.a. in Nederland en België tijdelijk opgeschort

Toen de OnePlus 3 gelanceerd werd was het goede nieuws dat iedereen het toestel zou kunnen kopen en niet alleen diegenen die een uitnodiging wisten te bemachtigen, zoals dat bij de vorige OnePlus smartphones het geval was.

Welnu, die veranderde verkoop strategie heeft er blijkbaar toe geleid dat de vraag naar de OnePlus 3 inmiddels groter is dan de productie. Daarom heeft de fabrikant nu besloten dat de OnePlus 3 in sommige landen tijdelijk uit de schappen gehaald wordt. Helaas voor ons is gekozen voor Hong Kong en vrijwel heel Europa. Ja, ook Nederland en België dus, maar landen als de UK en Duitsland worden niet getroffen door deze maatregel.

De verkoopstop gaat van start op 9 augustus en duurt tot 12 september. Uhhhm... dat is op z'n minst een beetje gek. Het betekent namelijk dat Europeanen nog bijna vijf dagen hebben om snel alsnog een OnePlus 3 te kopen. Op zich mooi voor iedereen die op dit moment nog twijfelde of hij al dan niet voor de OnePlus 3 zou gaan. Dit kan twijfelaars snel nog even over de streep trekken.

Maar... zou het tijdelijk opschorten van de verkoop dan niet gewoon weer een (slimme) marketing truc van OnePlus zijn? Net zoals de aankondiging, enkele weken geleden, dat het toestel in Engeland 'de volgende week 20 pond duurder zou worden. Het zou zo maar kunnen. Hoe dan ook, mocht je nog op zoek zijn naar een OnePlus 3, dan heb je tot en met aanstaande maandag (8 augustus) om er eentje te bestellen. Daarna moet je vijf weken wachten, of iemand inschakelen die het toestel in Engeland of Duitsland voor je kan kopen.

De landen waar tussen 9 augustus en 12 september geen OnePlus 3 gekocht kan worden: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatié, Cyprus, Tsjechië, Estland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje en Hong Kong.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.