Toestellen
30 maart 2015 - Ron Smeets

De One M9 is vrijwel niet zelf te repareren, maar de eerste keer helpt HTC Dubbel slecht nieuws voor HobbyBob's en 'thuisreparateurs'

Wanneer een toestel valt en het scherm breekt dan kun je, zonder verzekering, vrijwel nooit aanspraak maken op garantie. HTC had tijdens de presentatie goed nieuws voor kopers van de One M9. In het eerste jaar na aankoop zal de fabrikant één keer een dergelijke schade wél onder garantie repareren. En dat is maar goed ook want onderstaande video toont in ruim 35 minuten hoe moeilijk het toestel uit elkaar te halen, en dus te repareren, is.

Nu lijkt 35 minuten misschien niet echt lang, maar je zult zien dat delen van de video ook nog eens flink versneld afgespeeld worden. Uiteindelijk komt het er op neer dat het toestel, voor het vervangen van het scherm, vrijwel helemaal uit elkaar gehaald moet worden en daarbij worden de meest vreemde gereedschappen gebruikt.

Dubbel slecht nieuws voor Hobbybob's en 'thuisreparateurs' dus. Natuurlijk, er zijn altijd mensen die hun toestel meer dan eens laten vallen (iedereen die mij kent, kent er in ieder geval één ;)), maar het is duidelijk geen sinecure om de One M9 zelf te willen fixen.

https://youtu.be/E92RO7b6KHA

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.